Generelt bør du altid gå til tandlægen, hvis du har ondt i tænderne, men der er nogle tilfælde, men er smerten meget intens, kan du ikke vente flere dage på at komme til tandlægen. I det tilfælde bør du få en akuttid, så der kan blive set på problemet med det samme, og du kan få den behandling, du har brug for. Det kan være efter et uheld, eller fordi en tandpine pludselig er blevet helt uudholdelig. Det er der en akut tandlæge kommer ind i billedet. Du kan bruge os hos Tandlægecenteret Nørreport som din tandlægevagt i København. Du kan nemlig ringe til os døgnet rundt på 30 66 03 55 og få en akut tid inden for de næste 24 timer. Dermed kan vi hurtigt finde ud af, hvorfor du har ondt i tænderne og sætte gang i behandlingen. Vores tilbud kan ses i forhold til Tandlægevagten i København og hovedstadsområdet, som Region Hovedstaden tilbyder. Der har også mulighed for at komme til akut ved at ringe til 1813, men du skal være forberedt på, at priserne er høje: De lægger et tillæg på 50 % oveni på hverdage, og 100 % oveni på lørdage, søndage og helligdage.

Hvorfor har jeg akut ondt i tænderne?

Der kan være mange grunde til, at du får ondt i tænderne. En oplagt er caries, altså det, der også bliver kaldt huller i tænderne. Det kan komme snigende over længere tid, hvor du for eksempel mærker, at det gør lidt ondt, når du spiser noget koldt, varmt, sødt eller surt, men pludselig begynder at gøre meget ondt. Det er din krops forsøg på at fortælle dig, at du nu skal du altså reagere på den smerte, som du har undertrykt i noget tid. Ulykker kan selvfølgelig også gøre, at du får akut ondt i tænderne, men i det tilfælde ved du jo godt, hvad smerten skyldes. Er du i tvivl, om du har brug for en akuttid hos en tandlæge, bør du altid kontakte os, så kan vi give dig en faglig vurdering baseret på de symptomer, du har.

Akut tandlæge København

Kom til tandlægen på trods af tandlægeskræk

Har du gået i længere tid, hvor det har gjort lidt ondt i tænderne, eller hvor du har mistænkt, at der er et problem, men hele tiden udsat det, kan grunden være, at du lider lidt af tandlægeskræk. Hos Tandlægecentret Nørreport er vi vant til at håndtere personer med tandlægeskræk, og hvis du oplyser os om det på forhånd, har vi mulighed for at tage hensyn til det. Det kan for eksempel være ved løbende at kommunikere med dig om, hvad der nu skal ske, så du ved, hvorfor vi gør, som vi gør. På den måde bliver behandlingen en så god oplevelse for dig som muligt.

Få tjekket dine tænder regelmæssigt og undgå en akuttid

I mange tilfælde kan du undgå en akuttid og et opkald til tandlægevagten i København ved at gå regelmæssigt til tandlægen. Vi anbefaler, at du kommer hver 12-24. måned. På den måde kan vi tage huller, sygdomme og andre problemer i opløbet og sætte ind med en behandling, inden du kommer til at have mange smerter.

FAQ

Hvordan behandler I folk, der har tandlægeskræk?

Lider du af tandlægeskræk, er det altid en god ide, at du siger det til os. På den måde kan vi tage hensyn til det og kommunikere bedst muligt i forhold til det, så føler dig set og hørt hele vejen igennem processen.

Hvorfor får jeg akut tandpine?

Der kan være flere grunde til, at du får akut tandpine. Det kan være et hul, der har udviklet sig over længere tid, der pludselig begynder at gøre meget ondt. Det kan også være en ulykke eller komplikationer efter et indgreb, du har fået lavet tidligere.

Hvornår skal jeg få en akuttid hos tandlægen?

Du bør få en akuttid hos tandlægen, hvis du pludselig får meget ondt i tænderne. Så ondt, at du har brug for at få løst problemet nærmest omgående.