Slip af med tandpine

Tandpine kan være en smertefuld omgang, og der kan være mange årsager til tandpine. Det kan f.eks. komme som et symptom på forskellige tandsygdomme eller i forbindelse med uheld, hvor tænderne er blevet beskadiget.

Uanset hvad der skyldes årsag til tandpinen, er det vigtigt, at du kommer til tandlægen og får det tjekket. På den måde kan vi forhindre, at der sker yderligere skade på tand eller tandkød.

Tandpine bør tages alvorligt

  • betændelse
  • beskadiget tand
  • huller
  • tab af tand

Tandpine kan opleves i alt fra milde symptomer til meget voldsomme smerter, der kræver akut behandling. Det er vigtigt, at du uanset omfanget af smerterne tager symptomerne alvorligt og får bestilt tid til et tjek for at forhindre større skader.

Få en akuttid hos Tandlægecentret Nørreport

Tandlægecentret Nørreport er en akut tandlæge i København. Når uheldet er ude, kan du få en akut tid hos os. Oplever du akut eller voldsom tandpine, skal du ringe til os med det samme, så vi kan give dig en hurtig og effektiv behandling og begrænse skadens omfang.

Ring til os nu

Går du rundt med tandsmerter? Der er en årsag til det, så vent ikke for længe med at gøre noget ved problemet. Kontakt os, hvis du har tandsmerter, så vi kan diagnosticere og behandle dig bedst muligt.

Akut tid uden for vores åbningstider

Oplever du akutte eller voldsomme smerter uden for vores åbningstider, henviser vi dig til at kontakte os på telefon
33 15 75 55 .

Det kan du selv gøre ved tandpine

Oplever du tiltagende smerter ved tandpine, anbefaler vi, at du holder smerten nede med en kombinationsbehandling med Ibuprofen (Ipren 400mg) og Panodil.

Dette bør dog kun være en midlertidig løsning, og det er vigtigt, at du stadig kontakter en tandlæge for udredning og behandling.

Ofte stillede spørgsmål om tandpine

Hvad skyldes tandpine?
Der kan være mange årsager til tandpine. De hyppigste tæller caries (huller), betændelse i tandkødet, revner i tanden og tandbylder.

Hvordan behandles tandpine?
Behandlingen afhænger af årsagen til smerterne. For at lindre smerterne midlertidigt kan du tage smertestillende medicin som Panodil og Ipren.

Kan jeg forebygge tandpine?
Ja. I langt de fleste tilfælde kan tandpine undgås ved, at du børster dine tænder to gange dagligt og bruger tandtråd.