Huller i tænderne (Caries)

Forebyg caries

Caries er en sygdom i tænderne forårsaget af sukker og bakterier. Hos Tandlægecentret Nørreport arbejder vi meget med forebyggelse af caries ved at informere og instruere vores patienter i, hvordan de renholder tænderne og forebygger caries med flourbehandling.

Ved hjælp af røntgenbilleder holder vi løbende øje med, at carieslæsioner (huller) ikke udvikler sig, så man er nødt til at behandle med en fyldning. Dette er blandt andet en af de vigtige grunde til at gå regelmæssigt til tandeftersyn.

Det er vigtigt at få behandlet sine huller i tænderne i tide, da de ellers bliver så store, at bakterierne inficerer nerven og derved forårsager rodbetændelse, hvorefter tanden skal rodbehandles.

Caries og mundtørhed

Et forhold som kan forøge ens risiko for at udvikle caries, er mundtørhed. Mundtørhed kan opstå i forbindelse med udvikling at visse sygdomme, fx Sjögrens syndrom, og er en meget hyppig bivirkning ved brug af flere forskellige medicinpræparater.

Lider du af mundtørhed vil vi meget gerne guide dig i, hvordan du undgår caries, samt hvordan du kan nedsætte symptomerne.

Har du fået et hul i tanden?

Hvis skaden er sket, og du har fået et hul i tanden, skal det behandles øjeblikkeligt. I de fleste tilfælde kan det være nok at behandle hullet med en boring og fyldning. Kontakt os, hvis du har mistanke om, at du har fået et hul i tanden. Så sørger vi for en grundig behandling.

Hvilke symptomer skal du holde øje med?

Hvis du oplever gener eller ubehag fra en tand, kan det være et tegn på caries, som har udviklet sig til betændelse. Oplever du smerte ved indtagelse af søde, kolde eller varme fødevarer, kan det også være et tegn på caries.

Caries i et overfladisk stadie kan være svært at opdage, men ved at gå regelmæssigt til tandlægen kan vi undersøge dig og forebygge begyndende huller.

Kom til tandeftersyn og få en tryg forebyggende behandling

Vi kan se begyndende huller i tænderne, før du kan mærke ubehag. Derfor kan vi forebygge, så du undgår, at hullet udvider sig og kræver en tandfyldning.

Vi instruerer dig i, hvordan du børster dine tænder bedst, og vi kan lave en tandrensning og lægge flour på dine tænder, som beskytter dig mod bakterier. Så tager du alle problemer i opløbet, og vi sørger for, at du får både en tryg og smertefri behandling.

Kom forbi din tandlæge på Nørreport

Der er gode transportmuligheder til vores klinik, uanset om du er i bil, på cykel eller med det offentlige. Vi er din tandlæge på Nørrebro, som sikrer, at dine tænder er sunde og funktionelle.

Har du mistanke om et hul i tanden eller tandgener, kan du altid kontakte os. Udfylder du formularen herunder, vender vi tilbage samme dag. Du kan også ringe til os.