Tandpine og smerter i tænder og/eller kæbe kan være forårsaget af skade på tænder eller tandkød, eller det kan skyldes et ubehandlet hul i en tand. Uanset årsagen er den jagende smerte forfærdelig, og hvis den opstår pludseligt, kan det være nødvendigt at få en akut tandlægetid. Leder du efter en akut tandlæge i København, kan Tandlægecentret Nørreport hjælpe dig. Vi bestræber os på at finde en tid til dig så hurtigt som overhovedet muligt og helst inden for 24 timer, så vi kan komme smerterne til livs. Har du akut tandpine, så kontakt os på tlf. 30 66 03 55. Du kan ringe hele døgnet, og har vi ikke en tid med det samme, kan vores personale hjælpe dig med gode råd til at holde smerterne på et tåleligt niveau, indtil du kan komme i tandlægestolen.  

Hvorfor opstår tandpine?

Tandpine kan enten komme snigende over flere dage, eller det kan opstå akut. Ofte skyldes tandpine et ubehandlet hul i en tand, som har udviklet sig, og ved voldsomme tandsmerter kan der være risiko for, at bakterierne har fundet vej ind til tandens nerve. Andre typiske årsager til tandpine er tandbylder, plak, tandskader, revnede tænder, defekte fyldninger og kæbespændinger. Uanset årsagen er det vigtigt at forstå, at mange tandsmerter kan forebygges ved at holde en god mundhygiejne ved hjælp af tandtråd, grundig tandbørstning og jævnlige kontrolbesøg hos tandlægen.  

image  

Du bør altid handle på tandpine

Har du tandlægeskræk, eller er du nervøs for regningen, kan det være fristende at klare tandpinen med almindelige husmoderråd eller ganske enkelt vænne sig til smerterne. Det er let at forestille sig, at smerterne går væk med tiden, som så mange andre smerter gør det – men det er sjældent aktuelt, når det kommer til tandpine. Tværtimod er tandpine et tegn på, at din krop vil fortælle dig noget vigtigt! Det er et opråb, du altid bør reagere på. Få bestilt en tid hos tandlægen, så problemet ikke udvikler sig og bliver værre og dyrere end højst nødvendigt. Hvis du er heldig, kan problemet tages i opløbet. Venter du derimod for længe, kan bakterierne sprede sig, så det ikke bare er én tand, der skal behandles, men mange.  

Tandlægecentret Nørreport – akut tandlæge i København

Har din tandpine bygget sig op over flere dage, kan du måske vente yderligere nogle dage, inden du sætter dig i tandlægestolen. Men vær opmærksom på, at hurtig behandling ikke kun vil lindre smerterne, men også forebygge at skaden udvikler sig. Er tandpinen opstået akut, kan det være nødvendigt med en akut tandlægetid, og vi hjælper dig gerne – også selvom du ikke er patient på klinikken i det daglige. Så kort og godt: Har du tandpine, så ring til din tandlæge med det samme. Leder du efter en akut tandlæge i København, så kontakt os – vi tager imod dig med åbne arme, og vi lytter til din historie, undersøger dine tænder grundigt og finder den rette behandling, så vi kan komme smerterne til livs.

FAQ

Hvor finder jeg en akut tandlæge i København?

Tandlægecentret Nørreport er akut tandlæge i København, og du kan ringe til os hele døgnet på tlf. 30 66 03 55. Vi bestræber os på at finde en tid inden for 24 timer, og vi deler gerne ud af gode råd til at holde smerterne på et tåleligt niveau, inden du kan få en tid hos tandlægen.

Kan jeg tage smertestillende mod tandpine?

Du kan godt mindske smerterne ved tandpine med smertestillende medicin, men vi anbefaler, at du kontakter tandlægen, så snart du får smerter i tænderne, tandkødet eller kæben, da selv et lille hul kan udvikle sig til et stort problem, hvis det ikke behandles.

Kan tandpine gå over af sig selv?

Det er sjældent at tandpine forsvinder af sig selv, og vi anbefaler, at du altid kontakter din tandlæge, hvis du har smerter i tænderne. Husk, at et lille hul kan udvikle sig, så problemet bliver langt mere omfattende, end det behøver at være.