Infraktioner

Symptomer for infraktioner

Infraktioner er revner i tandsubstans, der svækker tændernes styrke. Infraktioner ses oftest i forbindelse med tandfyldninger af sølvamalgam. I nogle tilfælde knækker der en del af tanden svarende til revnerne, hvor man i andre tilfælde risikerer, at tanden/roden flækker på langs og således mistes.

De typiske symptomer for tænder med revner, mærkes når der tygges sammen på noget hårdt eller sejt eller når tanden udsættes for kulde/varme. Det kan ofte være svært at udpege præcist, hvilken tand der giver symptomer, og kan kræve flere konsultationer samt observationsperioder efter behandlingsforsøg at afgøre.

Årsager til infraktioner

Der er flere årsager til at tænderne kan revne. Revnerne kommer typisk der, hvor tanden er svagest, og opstår oftest i kindtænder, som er svækkede enten på grund af caries eller større fyldninger.

Man kan forebygge tandskader ved at udskifte store sølvamalgam fyldninger med plast, som binder til tanden og derved bedre holder tandens vægge sammen. I nogle tilfælde kan infraktionen være så dyb og omfattende, at det kan blive nødvendigt at forsyne tanden med en krone for at undgå tandfraktur.

Kontakt os nu

Hvis du har fået en infraktion, skal du kontakte os med det samme, så vi kan få det behandlet. Vi kan kontaktes på telefon 33 15 75 55 eller udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig.