Overvejer du at skifte tandlæge, er der en del faktorer, som du kan se på, inden du endeligt bestemmer dig. Det er nemlig en stor beslutning, særligt hvis du ofte kommer hos tandlægen, fordi du har en tandsygdom eller har problemer med dine tænder. Her kommer vi ind på, hvad du bør tænke over. 

1. Tillid 

Først og fremmest er det vigtigt, at tilliden er i orden, når du skal vælge en ny tandlæge. Lider du ligefrem af tandlægeskræk, er det ekstra vigtigt, at du finder en tandlæge, som du føler dig tryg ved.

Her hos Tandlægecentret Nørreport gør vi meget ud af, at alle vores patienter føler sig godt tilpas. Du vil altid blive mødt med et smil, og hvis du er bange for at gå til tandlægen, kan du altid tage en snak med os om, hvordan vi kan gøre dig mest tryg ved besøget. 

En god måde at finde en tandlæge, som du føler dig tryg ved, er at høre, hvad andres oplevelser har været med vedkommende. Det kan enten være venner og bekendte eller anbefalinger på nettet. 

2. Beliggenhed 

Selvom en god tandlæge er værd at rejse efter, er der også grænser for, hvor langt du vil rejse. Derfor bør du selvfølgelig også se på beliggenheden, når du vælger tandlæge. Går du kun til tandlægetjek, kan du overveje en tandlæge i nærheden af dit arbejde, så kan du hurtigt smutte derhen og behøver ikke at tage en hel dag fri. 

Vi har været så heldige at finde lokaler lige ved siden af Nørreport station. Det gør det meget nemt at komme til og fra vores klinik, lige meget hvilket transportmiddel du benytter. 

Tandlæge Nørreport

3. Pris 

Prisen bør selvfølgelig også spille en rolle i forhold til, hvilken tandlæge du vælger. Det gælder ikke mindst, hvis du skal have foretaget et større indgreb. Der kan være mange penge at spare på at se på priserne hos de forskellige klinikker. 

Hos Tandlægecentret Nørreport har vi konkurrencedygtige priser, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have et tilbud på et større indgreb. Du kan se en række af vores priser her på hjemmesiden, og det vil derfor være nemt for dig at sammenligne vores prisniveau med et hos andre tandlæger. 

Når du ser på priser, skal du selvfølgelig også være opmærksom på, hvilke tilskud du har mulighed for at få. Det afhænger blandt andet af, om du er medlem af Sygeforsikring Danmark, eller om du har en privat tandforsikring. Hvis du har været ude for en ulykke, bør du altid undersøge, om din forsikring dækker behandlingen af skaderne. 

4. Akut tandlæge 

Har du en gang prøvet at skulle have fat i en akut tandlæge, vil det helt sikkert være noget, du lægger vægt på, næste gang du skal vælge tandlæge. Det giver dig mulighed for at komme til tandlægen udenfor almindelig åbningstid. 

Har du akut brug for tandlægehjælp, kan du kontakte os telefonisk alle hverdage uden for vores almindelige åbningstid. I det tilfælde får du en tid indenfor 24 timer, så vi hurtigt kan finde ud af, hvorfor du har ondt. 

FAQ

Hvordan vælger man den rette tandlæge?

Der er flere forskellige faktorer, som du bør lægge vægt på, når du skal vælge tandlæge. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en tandlæge, du godt kan lide, og hvor du har tillid til, at vedkommende er fagligt dygtig. Det kan for eksempel være via venner og bekendte eller ved at læse anmeldelser på nettet. Derudover bør du også se på beliggenhed, priser og muligheden for at få en akuttid.

Kan man bruge en anden tandlæge end sin egen?

Du er ikke bundet til en tandlæge og kan derfor selv vælge, hvor du bliver behandlet henne. Du kan derfor bare kontakte den tandlæge, du gerne vil have en tid hos – lige meget om det kun drejer sig om en enkelt tid, eller du gerne vil skifte til dem.

Kan man frit vælge tandlæge?

Ja, i Danmark er der frit tandlægevalg, og du kan nemt skifte til en anden tandlæge. Du vælger bare, hvem du gerne vil være klient hos nu og bestiller en tid hos dem. Din nye tandlæge beder den gamle om at videresende din journal.