Fjernelse af visdomstænder

Kontrol af visdomstænder

En del visdomstænder kommer aldrig frem i munden, men bliver liggende nede i kæben. En sådan “usynlig” visdomstand kan ligge i kæben hele livet uden at gøre skade. I udlandet er man mere tilbøjelig til forebyggende fjernelse af visdomstænder end vi er herhjemme.

I Danmark skal der være en lægelig årsag eller indikation, for at man fjerner disse. Der kan opstå forskellige problemer i forbindelse med visdomstænder, og derfor er det vigtigt at få dem kontrolleret jævnligt med røntgenbilleder.

Har du mange smerter omkring visdomstanden?

I andre tilfælde kan visdomstænder bryde delvist frem og give anledning til betændelse i tandkødet omkring tanden. Det viser sig ved smerte, rødme, hævelse og problemer med at gabe. Der kan desuden opstå andre problemer omkring visdomstænder, hvor der er pladsmangel og delvist frembrudte tænder.

Blandt andet kan der opstå en fordybet tandkødslomme (parodontose) mellem visdomstanden og nabotanden, hvorved visdomstanden gør skade på det omkringliggende væv. Endvidere kan der udvikles caries i visdomstanden eller visdomstanden kan gnave (resorbere) på nabotandens rod og beskadige den. I sådanne tilfælde er der indikation for fjernelse, hvilket oftest vil være den valgte behandling.

Har du spørgsmål?

Ved spørgsmål omkring visdomstænder, er du altid velkommen til at spørge vores tandlæger til råds. Hvis du har mistanke om, at din visdomstand skaber smerter, vil vi meget gerne tage et kig på den.

Bestil tid ved at ringe på telefon 33 15 75 55 og bestil tid direkte i telefonen. Du kan også udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig med en tid.