Undgå at dine rodbehandlede tænder knækker med en tandkrone

Hos Tandlægecentret Nørreport er vi specialister i kronebehandling. Det kan være relevant for dig, der har rodbehandlede tænder.

Vi anbefaler altid, at du får lavet tandkroner på rodbehandlede tænder. Da der ikke længere er blodforsyning til disse tænder, er de ofte sprøde og svage og har en tendens til at knække.

En effektiv måde at undgå tandfrakturer på er ved at få sat en krone på, der giver dig en stærkere tand. Læs mere om kronebehandling her.

Hvad er en tandkrone?

En kronebehandling foretages, når en tand er defekt og ikke længere kan repareres med en fyldning. Tænder med store fyldninger kan let knække på en uheldig måde, hvor selve tanden ikke kan reddes.

En krone vil gøre tanden mere holdbar og sikre, at tanden undgår at knække, så du ikke mister den.

Hos Tandlægecentret Nørreport har vi mange års erfaring i at udføre kronebehandlinger. Vi garanterer, at du får en grundig og effektiv behandling.

Hurtig og effektiv kronebehandling

Vi har adgang til et system, der kan fremstille en tandkrone inden for kort tid. Det giver dig en vished om, at du aldrig skal gå med en ødelagt tand længere end højst nødvendigt, da vi kan færdiggøre din kronebehandling hurtigt.

Processen er simpel. Vi 3D-scanner din tand, der giver os et komplet billede af, hvordan den nye tandkrone skal laves, så den kommer til at passe perfekt til din tand.

Kroner kan fremstilles i guld, rent porcelæn eller i en kombination af metal og porcelæn. Guldkroner er de stærkeste og er derfor velegnende til kindtænder. Efterhånden er der dog udviklet så stærke porcelænstyper, at de også kan bruges til kindtænder.

Både porcelænstænder og kombinationen af metal og keramik bliver lavet, så de ligner naturlige tænder.

Hvis du er interesseret i en kronebehandling, kan du kontakte os her og bestille en konsultation.

Lad os redde din tand med en krone

Går du rundt med en knækket, revnet eller ødelagt tand? Lad os fikse det med en tandkrone, som fjerner smerter og sikrer dig en tand, der holder i mange år.

En tandkrone omgiver og dækker en beskadiget tand som en tæt hætte. Når vi har lavet en veludført krone, beskytter den din tand og giver dig et flot smil.

Et sund tandsæt får smilet tilbage på læberne

En beskadiget tand kan være roden til meget bekymring og smerte. Bestil en uforpligtende konsultation hos Tandlægecentret Nørreport. Så vurderer vi, om en kronebehandling er det rette for dig.

Kontakt hellere i dag end i morgen, da en meget beskadiget kan være svær at redde.

En smertefri behandling

Under selve behandlingen vil du være lokalbedøvet, når dine tænder skal slibes til kronen. Som regel vil du efterfølgende ikke mærke noget særlig til behandlingen. Der kan dog være almindelig ømhed i et par dage, ligesom tandkødet også kan være ømt.

Når selve kronen blevet cementeret fast, kan dine tænder i de efterfølgende dage være særligt følsomme over for kulde og varme.

God tandhygiejne er vigtigt efter behandlingen

Det er vigtigt at holde de nye tænder rene. Tænder med kroner skal passes nøjagtigt som naturlige tænder. Du skal derfor børste dem omhyggeligt med tandbørste og tandpasta med fluorid.

Derudover er det en god idé at holde dem rene med tandstikker og tandtråd.

Tilbud på E-MAX kroner

Spar tid og penge

Vi fremstiller kronerne på klinikken, så du kan få lavet behandlingen samme dag. Derved undgår man komplikationer ved midlertidige løsninger, som normalt bruges, mens kronen fremstilles, og man behøver kun et enkelt besøg.

4.895 kr

Inkl. i prisen er bedøvelse og 2x røntgenbilleder

Ofte stillede spørgsmål om tandkroner

Vi får mange spørgsmål om tandkroner, og her kan du finde svar på de hyppigst stillede. Kan du ikke finde svar på det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad sker der, hvis en krone falder ud?

En tandkrone kan sætte sig løs. Hvis alt ser normalt ud, kan kronen blive cementeret fast igen.

I omegnen af hver tiende tand, der får sat en tandkrone på, skal senere rodbehandles. Dette skyldes, at nerven i tanden dør. Det kan enten ske grundet slibningen, men det sker også, fordi tænder, der får kroner på ofte er dårlige i forvejen.

Hvor længe holder en krone?

Tandkroners levetid afhænger af, hvor godt de plejes. Ligesom naturlige tænder skal holdes rene og plejes, skal tandkroner det også.

Gennemsnitligt kan du dog forvente, at en krone holder i 10-15 år.

Hvad findes der af alternativer til tandkroner?

Alternativt kan tænder også erstattes af en aftagelig protese. Der kan også indsættes kunstige rødder, hvorpå en krone kan sættes fast.

Om du skal vælge den ene eller anden løsning, afhænger af dine tænders tilstand. Tag kontakt til os, så kan vi tage en snak om, hvad der vil være den bedste løsning for dig.