Vi forebygger paradontose med grundig tandpleje

Parodontose er en sygdom i tandens ophængsapparat, som er de fibre, der holder tanden fast til knoglen og tandkødet. Sygdommen er den hyppigste årsag til, at tænder mistes, hvorfor det er vigtigt at få den behandlet i tide.

Man diagnosticerer parodontose ved at måle tandkødslommernes dybde samt registrere, om tandkødet bløder ved måling. Når man har en fordybet tandkødslomme på mere end tre millimeter, kan bakterierne kolonisere omkring tanden og ødelægge fibrene yderligere. Dette forårsager, at tandkødslommen bliver dybere, og tanden bliver løs og kan mistes.

Paradontose rammer mange danskere – især voksne. Hos Tandlægecentret Nørreport behandler vi grundigt for paradontose i trygge rammer, så du får en effektiv forebyggelse af sygdommen. Vores klinik ligger centralt på Nørreport og er nem at tilgå både i bil, på cykel og med offentlig transport.

Læs mere om vores paradontosebehandling her på siden.

Risiko og symptomer

Risikoen for parodontose kan være genetisk, men øges ved rygning eller utilstrækkeligt mundpleje.

Det er vigtigt at holde sygdommen i kort snor, og derfor skal der laves et individuelt forløb til hver patient. Her kommer vi med instruktioner i renhold, sørger for udvidede tandrensninger og tandrodsrensninger. Derudover indkalder vi til hyppigere kontrol og opfølgning.

Paradontose kan være svært at opdage i sygdommens tidlige stadier, men der er alligevel ting, du kan holde øje med.

Sygdommen starter med tandkødsbetændelse og blødende tandkød ved tandbørstning, hævet tandkød og dårlig ånde kan alle være symptomer på tandkødsbetændelse, som kan videreudvikle sig.

Oplever du et eller flere af disse symptomer, skal du kontakte os, så vi kan finde tid til et tandeftersyn.

Vi behandler trygt og sikkert

Der er forskellige måder at behandle paradontose på. Det afhænger af sygdommens fremtrædenhed.

I visse tilfælde kan det blive nødvendigt kirurgisk at skabe oversigt og adgang, så det er muligt at rense fuldstændigt omkring tanden.

Har du spørgsmål til sygdommen eller behandlingsforløb, er du altid velkommen til at spørge vores tandlæger til råds. Så kan vi informere om den bedste behandling for dig og besvare eventuelle tvivlsspørgsmål om sygdommen.

Vi kan kontaktes på telefon 33 15 75 55. Du kan også udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig.

Vi garanterer en smertefri behandling i trygge rammer, hvor vi informerer dig hele vejen igennem behandlingen.

Kom til regelmæssige tandeftersyn

En af de bedste måder at forebygge paradontose på er at komme til regelmæssige tandeftersyn.

Ved et eftersyn kan vi tjekke dine tænder og lave forebyggende behandling. Det kan spare dig for både penge og omfattende behandlinger.

Din tandlæge på Nørreport

Tandlægecentret Nørreport står klar til at behandle dig, uanset om du skal have et eftersyn, behandling for paradontose eller en tredje behandling. 

Vi er professionelle, grundige og lyttende. Har du brug for en tid? Kontakt os allerede i dag.