Rodbehandling

Rodbehandling

Har du behov for en rodbehandling?

Behov for rodbehandling af en tand opstår oftest i forbindelse med dybt caries (hul) i en tand, som når gennem tandbenet ind til tandens nerve. Således inficerer bakterierne nerven i rodkanalen, hvilket forårsager nervebetændelse.

En nervebetændelse giver typisk stærke spontane smerter samt smerter ved kulde- og varmepåvirkning. En rodspidsbetændelse giver derimod oftest ingen eller kun ringe ubehag. Tanden kan være lidt øm ved tygning eller føles for høj.

Symptomfrie rodspidsbetændelser diagnosticeres typisk tilfældigt på et røntgenbillede. Tilstanden kan udvikle sig til en smertefuld tandbyld og i nogle tilfælde med feberudvikling.

Hvordan udføres en rodbehandling?

Ved rodbehandling fjernes nerven i tanden ved hjælp af forskellige filsystemer og erstattes med et rodfyldningsmateriale af gummi. Når en tand rodbehandles, fjernes blodforsyning hertil, hvorved tanden bliver sprødere og har større tilbøjelighed til at knække. Derfor anbefaler man at forsyne tanden med en krone efter observationsperioden.

Bivirkninger efter rodbehandling

De første dage efter rodbehandling kan man opleve forbigående smerter, som normalt vil kunne holdes nede ved hjælp af håndkøbsmedicin. Ved vedvarende smerter skal man kontakte sin tandlæge.

En rodbehandling er en kompliceret behandling, som særligt afhænger af i hvor høj grad der er opnået kontrol med bakterierne. Derfor kan det af og til være nødvendigt med endnu en rodbehandling eller en rodspidsoperation, hvis betændelsen ikke forsvinder efter første rodbehandling.

Ønsker du at bestille en tid?

Ring på telefon 33 15 75 55 og bestil tid direkte i telefonen. Du kan også udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig med en tid.

Hvad siger vores kunder?

Professionel og dygtig

“Vian er en meget professionel og dygtig tandlæge som jeg varmt kan anbefale, jeg har været patient hos Vian siden klinikken åbnede og er altid tryg og i gode hænder.”

Michael Schmidt

Den bedste betjening

“I tandlægecentret får du den bedste betjening.Alle er meget søde og tandlægen er super dygtig! Får min bedste anbefaling ! 😃”

Lene P

Vian Barouji er alletiders tandlæge

“Jeg kan kun anbefale min gode og dygtige tandlæge Vian Barouji. I løbet af alle de år jeg har haft hende er min tandlægeangst næsten væk. Vian er altid smilende og imødekommende og man ved, når man er færdig med behandlingen, at det er gjort tip top. Vians assistenter skal også roses, da de altid er hjælpsomme og får én til at føle sig velkommen.”

Pia Sjelle

En utrolig god oplevelse!

“Følte mig virkelig tryg og godt behandlet hele vejen igennem. Blev informeret om, hvad der skete undervejs i forløbet, og følte mig imødeset og involveret i hele processen.”

Nikolaj Høi

Skriv til os

Har du spørgsmål, ønsker til tider eller andre bemærkninger, er du meget velkommen til at skrive til os her.