Rodbehandling

Har du behov for en rodbehandling?

Behov for rodbehandling af en tand opstår oftest i forbindelse med dybt caries (hul) i en tand, som når gennem tandbenet ind til tandens nerve. Således inficerer bakterierne nerven i rodkanalen, hvilket forårsager nervebetændelse.

En nervebetændelse giver typisk stærke spontane smerter samt smerter ved kulde- og varmepåvirkning. En rodspidsbetændelse giver derimod oftest ingen eller kun ringe ubehag. Tanden kan være lidt øm ved tygning eller føles for høj.

Symptomfrie rodspidsbetændelser diagnosticeres typisk tilfældigt på et røntgenbillede. Tilstanden kan udvikle sig til en smertefuld tandbyld og i nogle tilfælde med feberudvikling.

Hvordan udføres en rodbehandling?

Ved rodbehandling fjernes nerven i tanden ved hjælp af forskellige filsystemer og erstattes med et rodfyldningsmateriale af gummi. Når en tand rodbehandles, fjernes blodforsyning hertil, hvorved tanden bliver sprødere og har større tilbøjelighed til at knække. Derfor anbefaler man at forsyne tanden med en krone efter observationsperioden.

Bivirkninger efter rodbehandling

De første dage efter rodbehandling kan man opleve forbigående smerter, som normalt vil kunne holdes nede ved hjælp af håndkøbsmedicin. Ved vedvarende smerter skal man kontakte sin tandlæge.

En rodbehandling er en kompliceret behandling, som særligt afhænger af i hvor høj grad der er opnået kontrol med bakterierne. Derfor kan det af og til være nødvendigt med endnu en rodbehandling eller en rodspidsoperation, hvis betændelsen ikke forsvinder efter første rodbehandling.

Ønsker du at bestille en tid?

Ring på telefon 33 15 75 55 og bestil tid direkte i telefonen. Du kan også udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig med en tid.