Parodontose

Parodontose

Diagnosticering af parodontose

Parodontose er en sygdom i tandens ophængsapparat, som er de fibre, der holder tanden fast til knoglen og tandkødet. Sygdommen er den hyppigste årsag til at tænder mistes, hvorfor det er meget vigtigt at få den behandlet i tide.

Man diagnosticerer parodontose ved at måle tandkødslommernes dybde samt at registrere om tandkødet bløder ved måling. Når man har en fordybet tandkødslomme, det vil sige mere end 3 mm, kan bakterierne kolonisere nede omkring tanden og ødelægge tandens fibre yderligere. Dette forårsager at tandkødslommen bliver dybere og tanden bliver løs og kan mistes.

Risiko for parodontose

Risiko for parodontose kan være genetisk, som ved visse almene sygdomme fx diabetes. Risiko for parodontose øges ved rygning eller ved utilstrækkeligt renhold af bakterier og tandsten på tanden og i tandkødslommen.

Det er vigtigt at holde sygdommen i kort snor, og derfor skal der laves et individuelt forløb til hver patient med instruktion i renhold, udvidede tandrensninger og tandrodsrensninger samt hyppigere kontroller og opfølgninger.

Behandling af parodontose

I visse tilfælde kan det blive nødvendigt kirurgisk at skabe oversigt og adgang, så det er muligt at rense fuldstændigt omkring tanden.

Har du spørgsmål til sygdommen eller behandlingsforløb, er du altid velkommen til at spørge vores tandlæger til råds og så vi kan informere om den bedste behandling for dig og besvare eventuelle tvivlsspørgsmål om sygdommen. Vi kan kontaktes på telefon 33 15 75 55 eller udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig.

Hvad siger vores kunder?

Professionel og dygtig

“Vian er en meget professionel og dygtig tandlæge som jeg varmt kan anbefale, jeg har været patient hos Vian siden klinikken åbnede og er altid tryg og i gode hænder.”

Michael Schmidt

Den bedste betjening

“I tandlægecentret får du den bedste betjening.Alle er meget søde og tandlægen er super dygtig! Får min bedste anbefaling ! 😃”

Lene P

Vian Barouji er alletiders tandlæge

“Jeg kan kun anbefale min gode og dygtige tandlæge Vian Barouji. I løbet af alle de år jeg har haft hende er min tandlægeangst næsten væk. Vian er altid smilende og imødekommende og man ved, når man er færdig med behandlingen, at det er gjort tip top. Vians assistenter skal også roses, da de altid er hjælpsomme og får én til at føle sig velkommen.”

Pia Sjelle

En utrolig god oplevelse!

“Følte mig virkelig tryg og godt behandlet hele vejen igennem. Blev informeret om, hvad der skete undervejs i forløbet, og følte mig imødeset og involveret i hele processen.”

Nikolaj Høi

Skriv til os

Har du spørgsmål, ønsker til tider eller andre bemærkninger, er du meget velkommen til at skrive til os her.