Huller i tænderne (Caries)

Forebyg caries

Caries er en sygdom i tænderne forårsaget af sukker og bakterier. Hos Tandlægecentret Nørreport arbejder vi meget med forebyggelse af caries ved at informere og instruere vores patienter i, hvordan de renholder tænderne og forebygger caries med flourbehandling.

Ved hjælp af røntgenbilleder holder vi løbende øje med, at carieslæsioner (huller) ikke udvikler sig, så man er nødt til at behandle med en fyldning. Dette er blandt andet en af de vigtige grund til at gå regelmæssigt til tandeftersyn.

Det er vigtigt at få behandlet sine huller i tænderne i tide, da de ellers bliver så store, at bakterierne inficerer nerven og derved forårsager rodbetændelse, hvorefter tanden skal rodbehandles.

Caries og mundtørhed

Et forhold som kan forøge ens risiko for at udvikle caries, er mundtørhed. Mundtørhed kan opstå i forbindelse med udvikling at visse sygdomme, fx Sjögrens syndrom, og er en meget hyppig bivirkning ved brug af flere forskellige medicinpræparater.

Lider du af mundtørhed vil vi meget gerne guide dig i, hvordan du undgår caries samt hvordan du kan nedsætte symptomerne.

Har du fået et hul i tanden?

Hvis skaden er sket, og du har fået et hul i tanden, skal det behandles øjeblikkeligt. I de fleste tilfælde kan det være nok at behandle hullet med en boring og fyldning. Kontakt os nu, hvis du har mistanke om, at du har fået et hul i tanden.

Ønsker du at bestille en tid hos os, så ring på telefon 33 15 75 55 eller skriv en besked i nedenstående formular. Modtager vi din besked i løbet af dagen, kontakter vi dig normalt samme dag.