Fjernelse af visdomstænder

Fjernelse af visdomstænder

Kontrol af visdomstænder

En del visdomstænder kommer aldrig frem i munden, men bliver liggende nede i kæben. En sådan “usynlig” visdomstand kan ligge i kæben hele livet uden at gøre skade. I udlandet er man mere tilbøjelig til forebyggende fjernelse af visdomstænder end vi er herhjemme.

I Danmark skal der være en lægelig årsag eller indikation, for at man fjerner disse. Der kan opstå forskellige problemer i forbindelse med visdomstænder, og derfor er det vigtigt at få dem kontrolleret jævnligt med røntgenbilleder.

Har du mange smerter omkring visdomstanden?

I andre tilfælde kan visdomstænder bryde delvist frem og give anledning til betændelse i tandkødet omkring tanden. Det viser sig ved smerte, rødme, hævelse og problemer med at gabe. Der kan desuden opstå andre problemer omkring visdomstænder, hvor der er pladsmangel og delvist frembrudte tænder.

Blandt andet kan der opstå en fordybet tandkødslomme (parodontose) mellem visdomstanden og nabotanden, hvorved visdomstanden gør skade på det omkringliggende væv. Endvidere kan der udvikles caries i visdomstanden eller visdomstanden kan gnave (resorbere) på nabotandens rod og beskadige den. I sådanne tilfælde er der indikation for fjernelse, hvilket oftest vil være den valgte behandling.

Har du spørgsmål?

Ved spørgsmål omkring visdomstænder, er du altid velkommen til at spørge vores tandlæger til råds. Hvis du har mistanke om, at din visdomstand skaber smerter, vil vi meget gerne tage et kig på den.

Bestil tid ved at ringe på telefon 33 15 75 55 og bestil tid direkte i telefonen. Du kan også udfylde formularen nedenfor, og derefter vil vi tage kontakt til dig med en tid.

Hvad siger vores kunder?

Professionel og dygtig

“Vian er en meget professionel og dygtig tandlæge som jeg varmt kan anbefale, jeg har været patient hos Vian siden klinikken åbnede og er altid tryg og i gode hænder.”

Michael Schmidt

Den bedste betjening

“I tandlægecentret får du den bedste betjening.Alle er meget søde og tandlægen er super dygtig! Får min bedste anbefaling ! 😃”

Lene P

Vian Barouji er alletiders tandlæge

“Jeg kan kun anbefale min gode og dygtige tandlæge Vian Barouji. I løbet af alle de år jeg har haft hende er min tandlægeangst næsten væk. Vian er altid smilende og imødekommende og man ved, når man er færdig med behandlingen, at det er gjort tip top. Vians assistenter skal også roses, da de altid er hjælpsomme og får én til at føle sig velkommen.”

Pia Sjelle

En utrolig god oplevelse!

“Følte mig virkelig tryg og godt behandlet hele vejen igennem. Blev informeret om, hvad der skete undervejs i forløbet, og følte mig imødeset og involveret i hele processen.”

Nikolaj Høi

Skriv til os

Har du spørgsmål, ønsker til tider eller andre bemærkninger, er du meget velkommen til at skrive til os her.